Antické mince
5 posters
Strana 3 z 5
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Antické mince
Jak jsem psal výše - divoké představy. Ty býčí koule snad mohou být i jako zástupná oběť místo lidských.
opal- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 691
Artemis můžeme chápat i jako alegorii panenské přírody, která je krásná, ale civilizovaný člověk v ní dlouho nepřežije.
Příkladem takového místa je třeba slavný ostrůvek Ilha da Queimada Grande. Zde hladový námořník nenajde svačinku v podobě blbouna nejapného. Neposvačí, ale přesto se s opeřencem setká. Dead as dodo ........
Příkladem takového místa je třeba slavný ostrůvek Ilha da Queimada Grande. Zde hladový námořník nenajde svačinku v podobě blbouna nejapného. Neposvačí, ale přesto se s opeřencem setká. Dead as dodo ........
opal- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
Doda chtěj oživit
Vědci z laboratoří startupu Colossal Biosciences rozluštili genom doda. Geny ptáka nyní chtějí vložit do embrya holuba nikobarského. Zda-li se to povede, je zatím otázkou. Otázkou je také to, co by se s dodem stalo poté, co by ožil. Vrátit ho zpět na Mauricius? Je to možné?
Vědci z laboratoří startupu Colossal Biosciences rozluštili genom doda. Geny ptáka nyní chtějí vložit do embrya holuba nikobarského. Zda-li se to povede, je zatím otázkou. Otázkou je také to, co by se s dodem stalo poté, co by ožil. Vrátit ho zpět na Mauricius? Je to možné?
Ono je snaha oživit vícero druhů (mamuti, nosorožci). Zatím seto nepovedlo. U ptáků by to teoreticky mělo být jednodušší než u savců.
S tím drontem (dodem) je potíž že byl vyhuben už hodně dávno a je jen pár zbytků v muzejních expozicích. Takže se těžko získává DNA.
S tím drontem (dodem) je potíž že byl vyhuben už hodně dávno a je jen pár zbytků v muzejních expozicích. Takže se těžko získává DNA.
Panenská matka všeho živého je po tisíciletí uctívána. Roku 431 v Efezu koncil vyhlásil dogma, že Panna Marie je Bohorodičkou, ne pouze matkou Ježíšova lidství. Ježíšova matka se dodatečně stala další nástupkyní Velké bohyně, vystřídala v oné roli Artemidu. Cestovní kanceláře dnes vozí klienty podle jejich preferencí. K pozůstatkům jednoho ze sedmi divů světa a dalším antickým památkám, nebo k Domu Panny Marie na Slavičí hoře nad Efesem: Domeček pochází z 6. století n. l., ale jeho základy ze století 1. Takže časově odpovídá.
Proč tady píšu o Artemis? Protože je zajímavé porovnat 2 odlišné bohyně. A kvůli tomuto kolečku.
Zde se Artemis opírá o svoji vlastní sochu. Tyto tetradrachmy byly raženy později, než mince s Afroditou. Ve 2. století před.n.l. jako výraz díků za pomoc při obléhání města.
Tohle nemám ze své hlavy, ani ze své literatury. To napsal odborník nejen na mince Petr Hilaris . Já jsem jenom polní sběrač kamení, ale on studuje články o spektroskopických analýzách jantaru! Kdyby přispěl na toto fórum, tak bychom se dozvěděli mnoho zajímavého.
Zde se Artemis opírá o svoji vlastní sochu. Tyto tetradrachmy byly raženy později, než mince s Afroditou. Ve 2. století před.n.l. jako výraz díků za pomoc při obléhání města.
Tohle nemám ze své hlavy, ani ze své literatury. To napsal odborník nejen na mince Petr Hilaris . Já jsem jenom polní sběrač kamení, ale on studuje články o spektroskopických analýzách jantaru! Kdyby přispěl na toto fórum, tak bychom se dozvěděli mnoho zajímavého.
Fakt sa opiera o svoju vlastnú sochu? To je vskutku zaujímavé. Má to nejaký význam?
O tom pánovi počujem prvýkrát a teda už len to, že ho zaujímajú spektroskopické analýzy jantáru, znie viac ako zaujímavo. Pravdepodobne ale o renegátoch ani nechýroval. Škoda.
O tom pánovi počujem prvýkrát a teda už len to, že ho zaujímajú spektroskopické analýzy jantáru, znie viac ako zaujímavo. Pravdepodobne ale o renegátoch ani nechýroval. Škoda.
Braňo- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruUherský KazatelZa 1000 příspěvků v diskuzi
- Poèet pøíspìvkù : 1274
Jak jsem psal, nemám zdroje informační ani finanční na tuhle minci, takže nevím.
Paní zvěře měla bratra - pána zvěře.
Tato dvojčata byla patrony města. Skvělí lukostřelci napřed trefují zvířata, potom lidi – už dávno lidé vypozorovali jak to chodí při covidu a dalších morových ranách. V jejich přítomnosti divoká zvířata krotnou. I tohle:
Nejsem bůh Apollón, ani nemám zařízení k chovu nebezpečných zvířat. Takže jsem si pořídil lva od kterého nemusím být oddělený bytelným plotem.
Tato dvojčata byla patrony města. Skvělí lukostřelci napřed trefují zvířata, potom lidi – už dávno lidé vypozorovali jak to chodí při covidu a dalších morových ranách. V jejich přítomnosti divoká zvířata krotnou. I tohle:
Nejsem bůh Apollón, ani nemám zařízení k chovu nebezpečných zvířat. Takže jsem si pořídil lva od kterého nemusím být oddělený bytelným plotem.
Braňo likes this post
obol
500-490 před. n.l.
9 mm, 0.90g (systém aeginský)
500-490 před. n.l.
9 mm, 0.90g (systém aeginský)
Samozřejmě v bohatém městě se razily i větší kusy, než tyhle blechy. Tetradrachmy se stejným motivem. Tyto obchodní mince se našly až v Afgánistánu.
A už plujeme na moři. Ne že by se otočil vítr, ale Apollón už nemohl dále číst ty moje výplody a vykopl naši kocábku z přístavu. Není mezi námi Noe ani mistr tesař z Nazaretu, takže si nemůžeme postavit vlastní loď. Využijeme toho, že jsme moderní lidé 21. století a plavidlo sdílíme s Argonauty.
Nevím jak vy, ale já Jásóna vídám často. Pokaždé říká:
Prodám bejky a už nezaseju.....
Nevím jak vy, ale já Jásóna vídám často. Pokaždé říká:
Prodám bejky a už nezaseju.....
Braňo likes this post
Pěkně to odpovídá starořeckým mýtům. V minulosti byly tvořivé síly silnější a tak mohla existovat stvoření dnes nevídaná. Různé chiméry a obři. I hrdinské činy byly velkolepější než zkrocení býka, nebo lapení živého kance (Hérakles, Bivoj).
Braňo- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruUherský KazatelZa 1000 příspěvků v diskuzi
- Poèet pøíspìvkù : 1274
Opal má sepsáno povídání na dlouho dopředu. Ale protože je sběratel, tak sbírá a nestíhá fotit. Ale má připraveno k focení.
Stativ, podložku z mléčného skla - aby nebyly stíny, LED osvětlení, mince, opály.
Už asi 3 neděle nebo déle
Zatím se nechystá na parciální focení, to by nenafotil nic.
Stativ, podložku z mléčného skla - aby nebyly stíny, LED osvětlení, mince, opály.
Už asi 3 neděle nebo déle
Zatím se nechystá na parciální focení, to by nenafotil nic.
Uvažoval jsem i o sbírání římských mincí. Ale nakonec padlo rozhodnutí nesbírat.
Na zlatý nemám prachy. Tak sbírám jen fotky 6mm mince vypadá na monitoru počítače impozantně.
Jak zabít reka, který zkrotil býky chrlící oheň?
Jednoduché to není, ale povedlo se. Jásón se na stará kolena toulal a zmožen vedrem si chtěl odpočinout. Kde na pláži najít stín? Ejhle na břehu je vytažená loď Argo, na které se kdysi plavil za zlatým rounem. Ulehl do stínu pod záď a usnul. Ztrouchnivělá loď se rozpadla a ulomená záď Jásóna pohřbila.
Jednoduché to není, ale povedlo se. Jásón se na stará kolena toulal a zmožen vedrem si chtěl odpočinout. Kde na pláži najít stín? Ejhle na břehu je vytažená loď Argo, na které se kdysi plavil za zlatým rounem. Ulehl do stínu pod záď a usnul. Ztrouchnivělá loď se rozpadla a ulomená záď Jásóna pohřbila.
Pecka!
Naše plavba s Argonauty byla zvěčněna na obraze. Jsou zde vyobrazeni aktivní členové fóra. Zajisté se každý pozná.
Namaloval Guido Columnis ve 14. století.
Jak mohl malíř věrně zobrazit sběratele, které v životě neviděl?
Úplně jednoduše. Dürer také vytvořil dřevoryt nosorožce indického, kterého nikdy neviděl.
Naše plavba s Argonauty byla zvěčněna na obraze. Jsou zde vyobrazeni aktivní členové fóra. Zajisté se každý pozná.
Namaloval Guido Columnis ve 14. století.
Jak mohl malíř věrně zobrazit sběratele, které v životě neviděl?
Úplně jednoduše. Dürer také vytvořil dřevoryt nosorožce indického, kterého nikdy neviděl.
ale ti dva co zírají do prázdné láhve... nejsme náhodou tři?
ferovyobchodnik- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 198
Že se ozveš ty férovej, to jsem samozřejmě věděl. Byl jsem zvědav, jestli se najde ještě někdo.
To je fantastické, co se tady na fóru děje. Protože ta věta je z jedné slavné knihy a i jméno tam začíná na F.
To je fantastické, co se tady na fóru děje. Protože ta věta je z jedné slavné knihy a i jméno tam začíná na F.
když jsem kdysi v mládi objevil mistra a markétku, podepisoval jsem se tou dobou w
ferovyobchodnik- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 198
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Strana 3 z 5
Povolení tohoto fóra: