Militarie, literatura, nálezy, sbírky apod.
+6
opal
Petr!
Vigilion
ferovyobchodnik
Braňo
turtleoverhead
10 posters
Strana 11 z 35
Strana 11 z 35 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 23 ... 35
Re: Militarie, literatura, nálezy, sbírky apod.
Paule ja se v tom prd vyznam. Ale verim tvemu usudku. Proto do tohohle nelezu. Mince mi staci az az XD
OtravnyKomar- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 513
https://aukro.cz/porcelanovy-pamatecni-talir-ss-7050173526
Tak tahle cetka už za 800... boha. Kterej blb na to přihazuje. Fejk úplně hnusnej a směšnej.
Vždyť ta fotka na tom je notoricky známá.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Soubor:German_soldier_Ardennes_1944.jpeg
Paradoxně původem jsou záběry (fotka) od američanů, našli je u zajatejch nebo mrtvejch němců a zveřejnili. Což samo o sobě vylučuje, aby to byl dobovej "talířek SS". Záběry Němců jsou z bojů v Ardenách. Z nich někdo udělal i tohle legendární foto. Na sběrateli jsem kdysi o tom psal příspěvek, ani historici nedokázali zrovna tohohle vojáka vypátrat a pojmenovat, navzdory tomu, že se ví, z který jednotky byl. Zřejmě přiřazenej ad hoc k jednotce od Luftwaffe vzhledem k výstroji, možná nebyl ani německý národnosti (Belgičan, Nizozemec atd.). Díky vzhledu a výstroji + kompozici, je fotka slavná a často využívaná (dokonce i v Hearts of Iron byla )
Tak tahle cetka už za 800... boha. Kterej blb na to přihazuje. Fejk úplně hnusnej a směšnej.
Vždyť ta fotka na tom je notoricky známá.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Soubor:German_soldier_Ardennes_1944.jpeg
Paradoxně původem jsou záběry (fotka) od američanů, našli je u zajatejch nebo mrtvejch němců a zveřejnili. Což samo o sobě vylučuje, aby to byl dobovej "talířek SS". Záběry Němců jsou z bojů v Ardenách. Z nich někdo udělal i tohle legendární foto. Na sběrateli jsem kdysi o tom psal příspěvek, ani historici nedokázali zrovna tohohle vojáka vypátrat a pojmenovat, navzdory tomu, že se ví, z který jednotky byl. Zřejmě přiřazenej ad hoc k jednotce od Luftwaffe vzhledem k výstroji, možná nebyl ani německý národnosti (Belgičan, Nizozemec atd.). Díky vzhledu a výstroji + kompozici, je fotka slavná a často využívaná (dokonce i v Hearts of Iron byla )
Naposledy upravil Paul Heisenberg dne 20/11/2023, 00:13, celkově upraveno 1 krát
Jinak prodejce talířku má x nabídek a vše jsou fejky, stejně jako ten ukrajinec. Lidi topěj strašný peníze za krámy bez hodnoty.
Fejky byly, jsou a budou
Petr!- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruInstruktor pití lihovinZa 1000 příspěvků v diskuzi
- Poèet pøíspìvkù : 546
Asi nejaky daliborekPaul Heisenberg napsal:https://aukro.cz/porcelanovy-pamatecni-talir-ss-7050173526
boha. Kterej blb na to přihazuje.
)
OtravnyKomar- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
Ano, možná to kupujou nácci. Ale tyhle věci se daj sehnat za pár korun. Spíš naivní lidé, nebo začátečníci.
TeĎ mám v merku
https://en.wikipedia.org/wiki/Crimea_Shield
Krymskej štít, ale uvidíme. Pokukuju ještě po odznaku za zranění ve stříbře.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crimea_Shield
Krymskej štít, ale uvidíme. Pokukuju ještě po odznaku za zranění ve stříbře.
ví se u těchto věcí, kolik toho vyrobili?
ferovyobchodnik- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 198
Ano. Kolik bylo udělenejch se ví. Vyrobenejch ne, ale to bude +- stejný číslo.
a v jakých řádech se to pohybuje?
ferovyobchodnik- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 198
Krymskejch štítů 250 000
černejch helmiček za zranění 5 mil.
černejch helmiček za zranění 5 mil.
Na to bych nevsazel. Museli pocitat s matrosem do budoucna ne? nemohli nekomu rict hele ty jsi tam byl, metal bude za mesic. Treba strategicky vedeli kolik kam chteji poslat ale clovek mini zivot meni a nevedelo se kolik prezije, jestli nebudou muset posialt navic atp ne? To musi mit strasne promenych. Videl jsem nejaky fotky z berlina ale treba i z chebu kde se asi taky neco vyrabelo jak do der zahrnuji hromady vyznamenani a odznaku ktery se doslova sypou z beden s dalsim srotem.Paul Heisenberg napsal:Ano. Kolik bylo udělenejch se ví. Vyrobenejch ne, ale to bude +- stejný číslo.
Proč by nemohl dostat vyznamenání až po měsíci?
Kde jsou ty díry ? To bych rád věděl
Petr!- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruInstruktor pití lihovinZa 1000 příspěvků v diskuzi
nic moc boys napsal:Proč by nemohl dostat vyznamenání až po měsíci?
A proč by to vlastně mělo trvat měsíc? Však vyražený to muselo bejt za chvíli když to měli vlastně nachystaný. Jen můj názor
Vyznamenávalo se opravdu zpětně, i s dost velkym zpožděním. Voják musel mít často několikrát doporučení, atd.
Hromady metálů jsem viděl jen na poválečnejch fotkách párkrát, to bylo rozebráno nebo zničeno.
Šance, že se někde vylíhnou plný bedny a znehodnotí to cenu jsou nicotný až nulový. V lesích jsem viděl hromadný nálezy jen knoflíků a cetek (z fabrik). I kdyby to někde hromadně bylo, špatnym uskladněním bude vše zničený/poškozený.
Hromady metálů jsem viděl jen na poválečnejch fotkách párkrát, to bylo rozebráno nebo zničeno.
Šance, že se někde vylíhnou plný bedny a znehodnotí to cenu jsou nicotný až nulový. V lesích jsem viděl hromadný nálezy jen knoflíků a cetek (z fabrik). I kdyby to někde hromadně bylo, špatnym uskladněním bude vše zničený/poškozený.
To já nevím. Taky si právě pamatuju jen ty fotky myslím že to bylo z chebského letiště když ho rozbombardovali, fotka jak se válí bedny vysypaných metalu na hromadě s další sutí a šrotem. A podobný fotky i z Berlína myslím. Už nevím kde jsem to četl. Byl to nějaký článek, možná knížka asi o vyznamenáních. Pamatuju že tam třeba vzpomínali jak se ve Vídni po smrti nevím jestli Franze Josefa nebo Ferdinanda házeli všechny možný medaile, vyznamenání ATP co připomínalo císařství do jam. A taky jak lidi vyhazovali po pádu třetí říše i stříbrné marky po kyblech do odpadu, studen ATP... Možná by ti to Paule mohlo připomenout kde bych to mohl číst, ty jsi dost sečtělý.
...no kurva chlapi ,tam se válelo peněz
Karel- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 865
Braňo- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruUherský KazatelZa 1000 příspěvků v diskuzi
- Poèet pøíspìvkù : 1286
Braňo- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruUherský KazatelZa 1000 příspěvků v diskuzi
Jablíčko na čepici pro Uherskou část armády. Naši měli FJI iniciál. První válka.
Patriotka pěknej stav, samo že se to sbírá. Cenově plácnu 500- 1000 Kč.
Každé je cca za 30 eur.
Rozmýšľam, že mladému by som pod stromček kúpil to jabĺčko IFJ.
Strana 11 z 35 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 23 ... 35
Strana 11 z 35
Povolení tohoto fóra: