odborná literatura
+3
Paul
turtleoverhead
opal
7 posters
Strana 4 z 9
Strana 4 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: odborná literatura
Četl jsem to na základní škole (mnóga ljet tamů nazád ). Takže obsah už si moc nepamatuji.
Rozhodně stojí za přečtení. Jestli v recenzích píší že nuda - no není to akční. Stojí to i v názvu - 3 roky na jednom místě. Jedno léto zamrzli a museli přežít zimu, kdy hrozilo rozdrcení ledem. Druhé léto se je pokoušel vysvobodit ledoborec, ale praskla tažná lana a ulomil se lodní šroub. Takže až třetí léto se dostali domů.
Rozhodně stojí za přečtení. Jestli v recenzích píší že nuda - no není to akční. Stojí to i v názvu - 3 roky na jednom místě. Jedno léto zamrzli a museli přežít zimu, kdy hrozilo rozdrcení ledem. Druhé léto se je pokoušel vysvobodit ledoborec, ale praskla tažná lana a ulomil se lodní šroub. Takže až třetí léto se dostali domů.
opal- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 681
Další kniha ze severu.
Když se pastevci sobů dostali do Moskvy, byli udiveni ohromným množstvím lidí na ulicích (odhadem při cestě z nádraží potkali asi 4 000 lidí). Po sdělení, že Moskva má několik miliónů obyvatel začali počítat. Moskvané by snědli všechny čukotské soby za jediný den!
Kdo živí Moskvu?
Při vánici se dírkou po hřebíku dostalo na půdu několik vozů sněhu!
Když se pastevci sobů dostali do Moskvy, byli udiveni ohromným množstvím lidí na ulicích (odhadem při cestě z nádraží potkali asi 4 000 lidí). Po sdělení, že Moskva má několik miliónů obyvatel začali počítat. Moskvané by snědli všechny čukotské soby za jediný den!
Kdo živí Moskvu?
Při vánici se dírkou po hřebíku dostalo na půdu několik vozů sněhu!
opal- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
Karel- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 825
Opal mě tyhle "survivor" knihy právě bavěj, proto jsem se ptal. Mám pro trosečníky jistou slabost, jako dítě jsem četl od Běhounka "Kniha Robinzonů", o trosečnících na Galapágách, kde bylo úplný houno co pít a jíst..a od tý doby mě tohle téma baví.
Karel dobrý, nemám, přečetl bych. Taky očekávám teď zásilku několika knih WW2
Karel dobrý, nemám, přečetl bych. Taky očekávám teď zásilku několika knih WW2
opale podle toho co čteš jsi o pět let starší než já
Karel- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
Proč zrovna o 5? Nečtu to nyní, je to pár let zpátky (nebo i desetiletí ).
...no tak kurva kolik ti je?
no sem se seknul ,čteš pěkný věci...já 59 a velkej obdiv;)
Děkuji za pochvalu.
......kurva kato tak už sem vlez,nebudu hodnej ani slušnej
Pěkná knížka určená spíše pro neodborníky.
Obsahuje jednu velice zajímavou informaci, která se v jiné literatuře moc nevyskytuje.
Anna Lucemburská (dcera Karla IV. a Elišky Pomořanské) se v roce 1382 provdala za anglického krále Richarda II. Tato událost významně ovlivnila naše dějiny. Studenti, kteří pobývali v Anglii, přivezli do Čech spisy Johna Wycliffa.
Obsahuje jednu velice zajímavou informaci, která se v jiné literatuře moc nevyskytuje.
Anna Lucemburská (dcera Karla IV. a Elišky Pomořanské) se v roce 1382 provdala za anglického krále Richarda II. Tato událost významně ovlivnila naše dějiny. Studenti, kteří pobývali v Anglii, přivezli do Čech spisy Johna Wycliffa.
zareferuj pak, vše zajímavé
ferovyobchodnik- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 198
Kurt Knispel pocházel se Zlatejch Hor ,takže ta druhá kniha,Bitva o Slezsko sedí jako prdel na nočníku,příjemné čtení
sigur- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruUherský KazatelZa 1000 příspěvků v diskuzi
- Poèet pøíspìvkù : 1265
Som tak za tretinou a zatiaľ sa to len rozbieha. Stručne a zmysluplne to opísať zatiaľ nedokážem.
Sapiens bola história ľudstva podaná v takých iných súvislostiach.
Sapiens bola história ľudstva podaná v takých iných súvislostiach.
sigur- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruUherský KazatelZa 1000 příspěvků v diskuzi
- Poèet pøíspìvkù : 1265
Karel napsal:Kurt Knispel pocházel se Zlatejch Hor ,takže ta druhá kniha,Bitva o Slezsko sedí jako prdel na nočníku,příjemné čtení
Ta kniha je taková spíš brožura rozsahem. Vlastně většinu už jsem četl jinde. No, umřel tesně před koncem války (30. dubna 1945)ve věku 23 let, takže informace ani nejsou samozřejmě od něj.
A takovej pech, vedle tanku explodoval granát a střepina ho trefil přímo mezi oči, byl zrovna ve věži a koukal ven...
Měl nadpřirozenou schopnost trefovat cíle..168 zničenejch tanků na kontě je rekord války.
A ta schopnost ho zachránila, mě problémů s kázní strašně moc. Dlouhý vlasy a vousy..Něm. kříž nosil přes orlici, nepředpisově. Je tam popsanej ten známej incident, kdy při přesunu jednotky z vlaku viděl, jak strážnej SS bije vězně...Tak ihned vystartoval, strážnýho napálil a o kolejnici mu rozbil pušku. Ten samozřejmě zalarmoval polní četnictvo a to si pro Knispela přišlo do vlaku, ale velitel vlaku odmítl Knispela vydat.
Pak zase omdítl střílet na tank obsypanej civilistama..
...jo byl to frajer,všechna čest ,jesli jsem dobře četl tak jeho ostatky našli nedávno na Jižní Moravě ale nevim jestli to moje hlava nezmotala
Jo, u Znojma. Měl ještě zbytek obvazu na hlavě. Pamatuju si, jak ukazovali jeho ID.
Strana 4 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 4 z 9
Povolení tohoto fóra: