Detektory kovu
+6
Vigilion
turtleoverhead
Paul
OtravnyKomar
Braňo
opal
10 posters
Strana 3 z 17
Strana 3 z 17 • 1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17
Re: Detektory kovu
Už se to blíží,tak vydrž....... komáre pole fakt nemaj cenu dusičnany zničily hodně krásnejch věcí
Karel- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 860
Je to tak, zemědělství je nemilosrdný. No teprve teď to poslal tak doufám že se Ppl pochlapi a zítra je to doma.Karel napsal:Už se to blíží,tak vydrž....... komáre pole fakt nemaj cenu dusičnany zničily hodně krásnejch věcí
OtravnyKomar- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
- Poèet pøíspìvkù : 512
Keltskej osobní trezůrek
Karel- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
https://www.bavarikon.de/object/bav:ASM-OBJ-0000000000000017?view=meta
vypadá to, že se to opravdu našlo. Oppidium Manching
Malá bronzová kabelka o rozměrech 4,3 x 3,3 centimetru obsahovala šest zlatých mincí a byla objevena při vykopávkách v roce 1972. Mince patří mezi nejstarší a nejvýraznější numismatické doklady z keltského oppida Manching. Kovové peněženky jsou extrémně vzácné, protože mince byly obvykle uchovávány v látkových nebo kožených váčcích. Vzhledem k malé velikosti kabelky se dovnitř daly strčit pouze drobné mince, nádoba byla pro úzký otvor nevhodná pro velké duhové misky. Jako uzávěr byl pravděpodobně použit (kožený) pásek, jehož štěrbinový konec byl připevněn ke knoflíku peněženky a měl zabránit vypadnutí mincí. Zlaté mince jsou malá neembosovaná duhová miska, čtyři jihobavorské drobné zlaťáky typu Manching s kudrnatou hlavou a lidskou hlavou "bájné bytosti" a také česká zlatá mince. Hmotnost duhové misky je téměř 2 g, u malých zlatých mincí pouze 0,33 g. Zatímco český kus se skládá z téměř ryzího zlata, jihobavorské mince byly legovány 20 % stříbra a mědi. Jasné označení místa výroby těchto drobných mincí, které jsou ve svých vyobrazeních výrazné, stále chybí.
Archeologická státní sbírka Mnichov
vypadá to, že se to opravdu našlo. Oppidium Manching
Malá bronzová kabelka o rozměrech 4,3 x 3,3 centimetru obsahovala šest zlatých mincí a byla objevena při vykopávkách v roce 1972. Mince patří mezi nejstarší a nejvýraznější numismatické doklady z keltského oppida Manching. Kovové peněženky jsou extrémně vzácné, protože mince byly obvykle uchovávány v látkových nebo kožených váčcích. Vzhledem k malé velikosti kabelky se dovnitř daly strčit pouze drobné mince, nádoba byla pro úzký otvor nevhodná pro velké duhové misky. Jako uzávěr byl pravděpodobně použit (kožený) pásek, jehož štěrbinový konec byl připevněn ke knoflíku peněženky a měl zabránit vypadnutí mincí. Zlaté mince jsou malá neembosovaná duhová miska, čtyři jihobavorské drobné zlaťáky typu Manching s kudrnatou hlavou a lidskou hlavou "bájné bytosti" a také česká zlatá mince. Hmotnost duhové misky je téměř 2 g, u malých zlatých mincí pouze 0,33 g. Zatímco český kus se skládá z téměř ryzího zlata, jihobavorské mince byly legovány 20 % stříbra a mědi. Jasné označení místa výroby těchto drobných mincí, které jsou ve svých vyobrazeních výrazné, stále chybí.
Archeologická státní sbírka Mnichov
Je to niečo vzácne alebo ide o to kvantum?
Braňo- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruUherský KazatelZa 1000 příspěvků v diskuzi
- Poèet pøíspìvkù : 1279
sigur napsal:Je to niečo vzácne alebo ide o to kvantum?
Vzácný úplně ne. I když tam má odznak za zranění ve zlatě. Ten je vzácnej. Ale maj toho kýble..a některý věci z bažin jsou v naprosto TOP stavech..
Braňo- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóruUherský KazatelZa 1000 příspěvků v diskuzi
Paul likes this post
Paule máš to hezký,taky se budu brzo chlubit a ten druhej odznak od sirura jsou vinaři..píše to tam
Hele, z Miskolce byl přítelkyně děda. Tam jsme byli v nějakých lázních.
OtravnyKomar- Veterán fóraOdznak za 200 příspěvků v diskuzi.Stříbrný Kvákalhvězda ve stříbře za 500 příspěvků na fóru
Komáre už jsi byl hledat?Co první dojem z detíku?
Karle byl, jen na hodinku s dětma, takové otukavani. Pohoda, první kop protektorátní zinek 1kacka a na to že jsem asi nic nenastavil a šel na automat protože jsem všechny nastavení nepotvrzovala tlačítkem což jsem zjistil až doma . Byla pěkně hluboko. Takže to asi nebude marný na to že to stalo jen 6000. Ale teď není moc čas. Jaro klepe na dveře, dnes jsem dovezl další satbu, maliny, angresty, borůvku. Musím připravit záhon pro kukuřici, kapustu, fazole a další. Práce dost a zítra udime klobásy z jelena. Takže hledat půjdu až v týdnu.
O přípravu zahrádky se stará manželka já si vysadím v květnu svý fazole tak mám moře času,včera jsem skládal pelety a dneska bolí celej člověk tak detík snad zejtra
Zejtra ráno práce,potom pozvanej na soukromý políčko ale nevim jestli půjdu bolí mně hercna,
U nás exteriér řeším já, interiérem se zabývá žena. Dnes vysazeny maliny, angrešt. Zítra dopo možná zahledat než se bude pálit zima. Sakra Paule to jsi mě postrasil, mám v plánu lesík
Dnes 2h na poli a doslova jsme vykopali tolik alobalu že by jsme obalili metrovou čokoládu a k tomu dvě hilzny. Nic víc nic míň. Super hledačka 🫣
Strana 3 z 17 • 1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17
Strana 3 z 17
Povolení tohoto fóra: